İnsanlık tarihinin bilinen en eski yağlarındandır.

Buğdayın embriyosu yada çimlenen kısmıdır.

Bitkisel omega 3, protein çeşitli mineraller ve vitaminler fitosterol policosanol ve yüksek oranda E vitamini içerir.

Doymamış yağ asidi içerir.

 Zaman içinde gelişen endustriyel beslenme ile ruşeym ekmekten çıkartılarak ekmeğin raf ömrü 6 aydan 2 yıla çıkartılmıştır omega 3-6_9 u dengeli oranda içeriyor.

İçerdiği e vitamini sayesinde kurumuş ciltlere nemlendirme özelliği verir, yaşlanma etkilerini azaltır.

Ve cildin genç kalmasını omega 3 ve 6 ile güneş sonrasi yıpranmış ciltte rahatlama ve nemlendirme sağlar,kırışıkları gidermede kullanılır.

A1ve B1 vitamini içeriyor.

Hassas yıpranmış doku için tavsiye edilir yanık yara ve cilt sorunlarında kullanılır.

Sivilce egzama Sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

İçerdiği vitaminler sayesinde ciltteki sarı kahverengi görünüm veren yağ depolanmalarının ortadan kalkmasına yardımcı olur.

Selülitte kullanılır.